2014. március 9., vasárnap

Bezselics Ildikó: Receptek a Két cica konyhájából



 Nem könnyű kiemelkedni a gasztroblogok tengeréből. A szép képeken túl (én már ezen a ponton bebuktam ezt a karriert:-) nem árt némi újságírói múlt, és tudatos brandépítés. Berzselics Ildikó A két cica konyhája című blogja megfelel az előbbieknek, nem csoda, hogy hamar népszerűvé vált, és most már szakácskönyv formájában is olvashatjuk a recepteket.
Aki hozzám hasonlóan rendszeresen olvassa a blogot, azt nem éri meglepetés, ha végignézi az egyszerű, hétköznapi hozzávalókból készülő, egyáltalán nem bonyolult, mégis ügyes, nem mindennapi praktikákkal megbolondított finomságokat A könyv nem akarja megváltani a világot, afféle kézikönyvként szolgál elsősorban hozzám hasonló kezdő házitündéreknek. Az elején praktikus tanácsokat kapunk háztartásunk összeállításához (milyen jól jött volna ez nekem néhány évvel ezelőtt!), közvetlen, barátnői stílusban tálalva.
Nem ömlesztve olvashatók a receptek, hanem tematikusan csoportosítva (előételek, saláták, levesek, húsok, halak, főzelékek, egytálételek, tésztafélék, zöldséges ételek, desszertek, befőzés, italok), az alapreceptektől haladva a bonyolultabbak felé.  Jól felépített, átlátható a szerkezet, könnyen megtalálhatjuk benne, amit keresünk, a receptek leírása érthető, követhető. 
Végre egy helyen megtalálom az alaplevek elkészítési módját, a befőzés rejtelmeit, egyszerű, mégis különleges ételeket készíthetek a tetszetős kis könyv segítségével. Kezdőknek készült, de haladók is találnak benne jó ötleteket, érdemes beszerezni, mindenkinek ajánlom!
A hosszabb kritika most elmarad, ugyanis nagyon sürgősen el kell készítenem azt a banános kölespudingot, amibe azonnal beleszerettem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése