2013. augusztus 15., csütörtök

Papp Diána: Bodza Bisztró



A harmincas évei közepén mindenki elgondolkodik azon, hogy vajon jó irányba megy-e az élete. Vajon kockáztassuk meg az ismeretlent, vagy inkább maradjunk a biztonságos, ámde halálosan unalmas kis életünknél?(én is ebben a fázisban vagyok, és meg kell mondanom, nem könnyű kérdés ez).
Petra, a budapesti ügyfélszolgálati csoportvezető azt gondolja, rendben van az élete: jól fizető munkája van, bulizik, éli a gondtalan (és társtalan) életét. Aztán édesapja halála után el kell döntenie, mit kezdjen a kis étteremmel, amely apjának olyan fontos volt. Eredetileg csak azért megy el a faluba, ahol apja élt, hogy a szükséges dolgokat rendezze, azonban számára is váratlan módon elkezdi jól érezni magát ebben a számára teljesen idegen környezetben, amelyben nem kis szerepe van Palinak, az étterem pincérének, aki egyáltalán nem nagymenő fővárosi ficsúr, viszont rendes, kedves, megbízható, és egyáltalán nem utolsó sorban istenien főz (ami Petráról természetesen nem mondható el). Vajon feladja kényelmes életét a fővárosi lány és új életet kezd vidéken?
Papp Diána könyvét együltő helyemben elolvastam, mert nagyon szórakoztató és jó stílusban ír. Nem mondanám, hogy túlságosan mélyenszántó a mű, de nem is ez a célja, ez egy habos-babos modern lányregény, annak viszont nagyon jó. A szórakoztatáson túl azért nem túl zavaró módon nem kevés társadalomkritika is található a könyvben, és elgondolkodhatunk azon, hogy egy bizonyos életkor után milyen értékek fontosak az életben.
Habkönnyű nyári olvasmány, profin megírt történet, tökéletes kikapcsolódás. Mindenkinek ajánlom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése